РАЦИshapeimage_1_link_0
CRAYFISHnewseng.htmlshapeimage_2_link_0
НОВИНИ   ЗА ФИЛМА   АКТЬОРИ   ЕКИП   ТРЕЙЛЪР   ГАЛЕРИЯ   ПРЕСА   КОНТАКТИaboutbg.htmlactorsbg.htmlcrewbg.htmltrailerbg.htmlgalerybg.htmlpressbg.htmlcontactsbg.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3shapeimage_3_link_4shapeimage_3_link_5shapeimage_3_link_6shapeimage_3_link_7

15 Юли 2010

РАЦИ С ДВЕ НАГРАДИ И ОБЩО ДЕВЕТ НОМИНАЦИИ НА БЪЛГАРСКАТА ФИЛМОВА АКАДЕМИЯ


На 14 юли Българската филмова академия раздаде наградите си за 2009 г.


Наградата за най-добра мъжка роля взе Валери Йорданов за ролята на Дебелия в РАЦИ, а Слава Дойчева получи приза за най-добра поддържаща женска роля за ролята си на Малина.


Деветте категории, в които РАЦИ се състезава, направиха филма най-номинираното заглавие на Българската филмова академия за 2009 г.

Филмът получи номинации за Най-добър игрален филм, за режисьор и за литературен сценарий на Иван Черкелов, за операторско майсторство на Рали Ралчев, за най-добра главна мъжка роля на Филип Аврамов, за най-добра поддържаща мъжка роля на Николай Урумов, за художник по костюмите на Дориана Кебеджиева.

25 Май 2010

„РАЦИ” В СЕЛЕКЦИЯТА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ В ШАНХАЙ


Пътешествието на лентата по света продължава с участие на „Раци” в един от най-престижните кино форуми (категория А) на азиатския континент. 13-тия Международен филмов фестивал в Шанхай ще се проведе от 12 до 20 юни 2010 г. «Раци» ще бъде представен в секцията «Международна панорама».

25 Май 2010

ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ФИЛМ В РИМ
Прожекцията на «Раци» в рамките на събитието е на 27 май от 20.30 ч.

Casa del Cinemа

Sala Deluxe

Largo Marcello Mastroianni

1 – Roma


Актьорът Николай Урумов, изиграл една от главните роли в «Раци», ще бъде специален гост на Фестивала на българския филм в Рим.


Пълната програма на фестивала може да се разгледа тук.

10 март 2010

„РАЦИ” НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ В СИАТЪЛ


„Раци” ще бъде представен в официалната селекция на 36-тия Международен филмов фестивал в Сиатъл. Той е най-големият и най-силно посещаван филмов фестивал в САЩ, представящ над 400 заглавия от повече от 60 държави на публика от 150 000 зрители годишно. Фестивалът в Сиатъл е посочен от сп. „Върайъти” като един от „50-те филмови фестивала, които не могат да се пропуснат”. Той съчетава най-добрите страни на обичайните филмови пазари с репутацията си на отличен фестивал за публиката.

01 Февруари 2010

„РАЦИ” С ПРOЖЕКЦИИ В 22 ГРАДА В СТРАНАТА ЕДНОВРЕМЕННО


На 25 и 26 февруари премиерата на филма ще се състои едновременно в 22 български града. На 25 февруари зрителите в Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Добрич, Велико Търново, Търговище, Габрово, Враца, Ботевград и Видин ще имат уникалния шанс да гледат „Раци” едновременно.


На следващия ден (26 февруари) филмът ще се прожектира едновременно и в Пловдив, Нова Загора, Казанлък, Варна, Русе, Свищов, Силистра, Севлиево, Монтана, Плевен и Благоевград. След всяка една прожекция зрителите ще могат да се срещнат с членове на творческия екип и актьорския състав.


В много от споменатите градове отдавна няма кино салони, а българските филми рядко излизат извън столицата. Затова тази едновременна премиера е важна стъпка към възстановяването на връзката между българското кино и българската публика в цялата страна.


В София филмът ще се прожектира в Дома на киното от 19 февруари.

19 Ноември 2009

„РАЦИ” ПО СВЕТАСлед участие на „Раци” във филмовите фестивали в Драч (Албания), Бар (Черна гора) и прожекции в Москва, Санкт Петербург, Велики Новгород и Анапа, филмът бе селектиран от Фестивала за европейски филми в Сеговия. През декември предстои участие в програмата World Cinema на МФФ Ченай в Мадрас, Индия.

Междувременно българските зрители във Варна и Пловдив могат да гледат „Раци” на две специални прожекции, част от програмата на Киномания.


„Раци” на Киномания във Варна

21ноември, 20.15 ч. - Фестивален и конгресен център


„Раци” на Киномания в Пловдив

22 ноември, 18.30 ч. – „Лъки синема”

23 Октомври 2009

„РАЦИ” В КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА

НА КАРЛОВИ ВАРИ


„Раци” бе селектиран за състезателната програма „На изток от запад” на 44-тия Международен филмов фестивал в

Карлови Вари.

Още...

23 Октомври 2009

БЪЛГАРСКА ПРЕМИЕРАБългарската премиера на „Раци” ще се състои на 30 октомври в София. До края на 2009 г. филмът ще има само три прожекции в рамките на Киномания.


16 ноември, 19 ч. - кино „Люмиер”

19 ноември, 18.30 ч. - „Дом на киното”

25 ноември, 19 ч. - кино „Одеон”

23 Октомври 2009

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА В МОСКВАСветовната премиера на „Раци” се състоя на 23 юни 2009 г. в рамките на Основната състезателна програма на Московския Международния филмов фестивал.

Още...